Pendulum Galileo - "een instrument voor het meten van de tijd", waarvan het uiterlijk betekende een keerpunt in de ontwikkeling van de horloge, en opende de deuren van haar nieuwe tijdperk. Vandaag de dag, het is een unieke creatie heeft gevonden een tweede leven dankzij de Officine Paneraien zijn geweldige klok met een slinger. Het model is een exacte kopie van een tool ontworpen om Galileo wetten isochronisme van kleine trillingen van de slinger aan te tonen. Opening van de Italiaanse genie, gepleegd in de 17e eeuw, produceerde een revolutie, waardoor de dagelijkse fout natuurlijk te verminderen met een paar minuten tot tientallen seconden. Handwiel, ontwikkelde Toscaanse wetenschapper, was de eerste die ooit is gemaakt vrij trigger. Deze uitvinding heeft uitzonderlijke historische betekenis en is een manifestatie van ongeëvenaarde technische vaardigheid, nogmaals wijst op een naadloze verbinding tussen Galileo, onderzoeksprestaties, Officine Paneraien zijn Florentijnse erfgoed.
De weg naar de introductie van de slingerstructuur in horloges was echter lang en doordringend. De Italiaanse kijker slaagde er niet in om de verbintenis van 1641 voort te zetten, want tegen die tijd had hij zijn zicht praktisch verloren. De wetenschapper heeft zijn werk aan zijn zoon Vincenzo toevertrouwd. Het volgende jaar ging Galileo terug naar een andere wereld, en de uitvoering van zijn project werd langdurig geschorst tot in 1649 de zoon van een wetenschapper uiteindelijk besloot op het afronden. De vervaardiging van het ijzeren frame, wielen en tandwielen in hun oorspronkelijke vorm werd toevertrouwd aan de voorman van het smeden, terwijl de tanden van het snijmechanisme door Vincenzo Galilei zelf werden gesneden. Helaas stierf de zoon van de wetenschapper in een paar maanden, en het onvoltooide, maar waarschijnlijkste, huidige model, was al een tijdje verlaten tot vergetelheid.
In 1659 Vincenzo Vivyani, vriend en biograaf van Galileo, vond de legendarische schepsel op bevel van Leopoldo De 'Medici, en brachten hem naar het hof van de heerser van Florence, samen met de tekening. Vervolgens zijn de volgende uitvindingen verloren gegaan, en tot op de dag bereikte slechts de bovenstaande figuur, die vandaag de dag in Florence wordt gehouden. Dankzij hem weten we dat de structuur en de werking mechanisme, duidelijk belichaamt de profetische gave van Galileo Galilei, die eeuwen eerder formuleerde de wetten van isochronisme. De basis van de staande klok Officine Panerai ging naar de originele schets van het model dat is ontwikkeld door de Florentijnse horlogemaker Eustace Porchelotti in 1887 en is nu opgenomen in de collectie van het Galileo Museum in Florence.
Bekijk meer horloge replica en Rolex Explorer